Πολυμέσα

Οι ασθενείς με διάχυτη περιτοναϊκή νόσο κυρίως από μεταστάσεις γυναικολογικών όγκων, όγκων στομάχου και εντέρου, είναι πιθανόν να μπορούν να υποβληθούν στην τεχνική χειρουργικού καθαρισμού με παράλληλη τοπικοχημειοθεραπεία, την επωνομαζόμενη HIPEC. Για τη θεραπεία αυτή μας μιλά ο Χειρουργός Ογκολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης του Ιατρικού Διαβαλκανικού και Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ. Ιωάννης Σπηλιώτης.

 

 


 

 

 

 Το Ιατρικό Διαβαλκανικό αποτελεί ένα από τα 29 Κέντρα παγκοσμίως, που συμμετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων προηγμένης Χειρουργικής Ογκολογίας. Βάσει της νέας νομοθεσίας ο Ιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό που εφαρμόζει τη μέθοδο HIPEC θα πρέπει να συμμετέχει σε σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο υπεύθυνος του μαθήματος της ομάδας χειρουργικής ογκολογίας και μονάδας περιτοναϊκής κακοήθειας, Χειρουργός Ιωάννης Σπηλιώτης, έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής και μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Μας μιλά για το περιεχόμενο και τη σημασία του προγράμματος.


 

Ο κ.Σπηλιώτης Ιωάννης, Χειρούργος-Ογκολόγος, MD, PhD, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι μιλά  στην Εκπομπή «Σήμερα>,ΣΚΑΙ,για την προσέγγιση του καρκίνου,  20 Δεκεμβρίου 2017.

 


Ο κ.Σπηλιώτης Ιωάννης, Χειρούργος-Ογκολόγος, MD, PhD, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι σε μια ολοκληρωμένη συνέντευξη για την ολιστική προσέγγιση του καρκίνου στην Εκπομπή «Πάνω απ’ όλα η υγεία μου», ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας,10 Δεκεμβρίου 2017.

 

 

 

 

Η μέθοδος της περιτοναϊκής υπέρθερμης χημειοθεραπείας HIPEC (Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy)

Η μέθοδος ανάστροφης ηλεκτροπόρωσης IRE (Irreversible electroporation).

Νέες τεχνολογίες στη Χειρουργική Ογκολογία.

Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.


 

 

Εξακολουθεί να αποτελεί ένα σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα. Ο Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αναλύει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση της νόσου αυτής με τη μέθοδο ανάστροφης ηλεκτροπόρωσης IRE (Irreversible electroporation).


Η Περιτοναϊκή Καρκινωμάτωση είναι μία φυσική εξέλιξη πάρα πολλών νεοπλασμάτων του γαστρεντερικού και γυναικολογικού καρκίνου που σημαίνουν διασπορά της νόσου μέσα στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Ο Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αναλύει πώς αντιμετωπίζεται και εξηγεί όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τη μέθοδο της περιτοναϊκής υπέρθερμης χημειοθεραπείας HIPEC (Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy).


Ο Ιωάννης Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αναφέρει τις καθημερινές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε αυτή την πάθηση.


  •  HIPEC στον καρκίνο ωοθηκών,

Ιωάννης Σπηλιώτης MD PhD, Συνέδριο Ογκολογίας 8-9 Απριλίου 2016, Αθήνα.

Ο ρόλος της υπέρθερμης διεγχειρητικής ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας (HIPEC)
Η κυτταρομειωτική χειρουργική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και καθορίζει την πρόγνωση και την τελική επιβίωση. Η ενδοπεριτοναϊκή διεγχειρητική υπέρθερμη χημειοθεραπεία (HIPEC) φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ρόλο σε συγκεκριμένο χρόνο στη φυσική ιστορία της νόσου. Απαιτεί καλή επιλογή ασθενών και εφαρμογή της μεθόδου σε κέντρα - αναφοράς που μπορούν να διαχειριστούν την εφαρμογή της μεθόδου.

 

 

 

Εκπομπή «Υγεία πάνω απ΄όλα», ΑΝΤ1 TV, παρουσιάζει η Φωτεινή Γεωργίου, καλεσμένος ο κ.Σπηλιώτης Ι.,  «Διατροφή+LIFESTYLE στην προστασία του καρκίνου» , 19 Μαΐου 2018 .

 

Καλεσμένος στην εκπομπή "Βιογραφίες" στο «SuperB» ο Χειρούργος-Ογκολόγος Ιωάννης Σπηλιώτης με την Άντυ Μαγνησαλή , 12 Μαρτίου 2018


Copyright © hipec.gr 2012 | Developed by Dr. Graphics