Καλωσήλθατε στο hipec.gr!

Η αντιμετώπιση της περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά.

 

Η πλοήγηση στη hipec.gr θα σας δώσει μια σειρά πληροφοριών για την θεραπεία με κυτταρομειωτική χειρουργική και ενδοπεριτοναϊκή υπέρθερμη χημειοθεραπεία (HIPEC).

 

Η σελίδα hipec.gr διατηρεί την ίδια ζέση, την ίδια φρεσκάδα, την ίδια δυναμική, συνεχίζει σε νέους χώρους, νέους τόπους με ένα μείγμα παλιών και νέων συνεργατών, διαμιγνύοντας συνθήκες για νέες συνεργασίες με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος της περιτοναϊκής μετάστασης στο νέο εργασιακό περιβάλλον. Δημιουργούνται οι καλύτερες συνθήκες για διεθνείς συνεργασίες, για ανταλλαγή γνώσεων και ανταλλαγή νέων τεχνικών.

 

Η hipec.gr διατηρεί τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από τα Νοσοκομεία αναφοράς, Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» που ήταν τα νοσοκομεία εφαλτήρια για την καθιέρωση της μεθόδου στη χώρα μας.

 

Τα δύο καινούργια νοσοκομεία που υποδέχτηκαν τη hipec.gr είναι το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΜΑΡΟΥΣΙ. Η ομάδα εμπλουτισμένη με νέους και πολυάριθμους συνεργάτες, έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζει παράλληλα με τη μέθοδο HIPEC και νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου της περιτοναϊκής κοιλότητας, το πάγκρεας, την ωοθήκη και το παχύ έντερο. Όλα αυτά μέσα από την υποστήριξη και τις ιδανικές συνθήκες που μας παρέχει η διοίκηση του  ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

 

Ήδη στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί η ESPSO-European School of Peritoneal Surface Oncology στους χώρους του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και αποτελεί ένα από τα 29 κέντρα αναφοράς παγκοσμίως που εκπαιδεύει νέους χειρουργούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην εφαρμογή των νέων μεθόδων.

 

 Νοέμβριος 2017

Για την ομάδα hipec.gr,

Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης MD, PhD
Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας &

Χειρουργικής Ογκολογίας

Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι


 

 

Workshop on the Management of Peritoneal Metastases, June 21 - 22, 2012, Medstar Washington Hospital Center

 

 

 

 

Copyright © hipec.gr 2012 | Developed by Dr. Graphics