Peritoneal Surface Malignancy Meeting, January 19-20 2018, Thessaloniki

Επιστημονική συνάντηση στο Διαβαλκανικό, χειρουργών από 9 χώρες της Ν.Α Ευρώπης που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Σχολή Περιτοναϊκής Κακοήθειας στο πιστοποιημένο για την εφαρμογή της θεραπείας HIPEC, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, 19-21 Ιανουαρίου 2018.

 

 

Διαβάστε ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΣΗ, ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Τα τελευταία κλινικά και επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της περιτοναϊκής μετάστασης με τον συνδυασμό κυτταρομειωτικής χειρουργικής και ενδοπεριτοναϊκής υπερθερμικής χημειοθεραπείας HIPEC παρουσιάστηκαν στην εκπαιδευτική συνάντηση ιατρών από εννέα χώρες που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Σχολή Περιτοναϊκής κακοήθειας σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό. Ο συνδυασμός κυτταρομειωτικής χειρουργικής και ενδοπεριτοναϊκής υπερθερμικής χημειοθεραπείας σε ασθενείς με περιτοναϊκή καρκινωμάτωση είναι μία μέθοδος η οποία εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2005 και από τον Αύγουστο του 2017 στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα 29 παγκοσμίως πιστοποιημένα Κέντρα για την εφαρμογή αυτής της συνδυαστικής μεθόδου....

 

Το άρθρο για το συνέδριο από το αθηναϊκό πρακτορείο με τίτλο "Επιστημονική συνάντηση για την αντιμετώπιση της περιτοναϊκής μετάστασης"

 

 Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου και επίσης δείτε το πρόγραμμα για το Νοσηλευτικό Workshop 

 

Στο video που ακολουθεί  ο Χειρουργός Ογκολόγος Ιωάννης Σπηλιώτης μας μιλά για το συνέδριο και την εφαρμογή της συνδυαστικής μεθόδου χειρουργικής αφαίρεσης νεοπλασμάτων σε ασθενείς με περιτοναϊκή καρκινωμάτωση με ταυτόχρονη τοπικο-περιοχική χημειοθεραπεία HIPEC που ξεκίνησε το 2005 στην Ελλάδα.


 

 

Οι δηλώσεις του  κ.Σπηλιώτη  στα social media "Ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο βράδυ, με μια υπέροχη γιορτή, το Peritoneal Surface Malignancy Meeting, που έγινε στο αμφιθέατρο του European Interbalkan Medical Center. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιτυχία για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Η προσφορά του τεχνικού και απλού προσωπικού του νοσοκομείου, να διατηρήσουν τον χώρο λειτουργικό, καθαρό και ζεστό ήταν συγκλονιστική. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω προσωπικά στην Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Ασθενών που ήταν συνεχώς αρωγοί στην οργάνωση και επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Νιώθω ιδιαίτερα υποχρεωμένος απέναντι, στον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ, για την αμέριστη αγάπη και ζεστασιά που περιέβαλαν το εγχείρημα. Η Ελλάδα της προόδου και της επιστήμης μεγαλουργεί παρά το δυσμενές κοινωνικό, οικονομικό περιβάλλον και η παρουσία επιστημόνων από όλη την Ν.Α. Ευρώπη στο νοσοκομείο μας, ανέδειξε ότι παρά τις ..μιζέριες της φυλής μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Ο Έλληνας ασθενής μπορεί να βρει λύσεις και στην χώρα του, και ήταν πολύ δημιουργικό να προσλαμβάνω αυτό το διήμερο χαρά και ανακούφιση από άγνωστους συγγενείς ασθενών αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου, που έβλεπαν όλους αυτούς τους Έλληνες και ξένους επιστήμονες να μπαινοβγαίνουν στο αμφιθέατρο, να πίνουν καφέ στο κυλικείο και να αντιλαμβάνονται μια διεργασία ..κυψέλης γνώσεων και αντιπαραθέσεων. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από το Ιατρικό Διαβαλκανικό και το Ιατρικό Αθηνών, για την παρουσία και βοήθεια, ευχαριστώ τους φίλους μου, S.Sokmen, E.Gambay από την Τουρκία, τον A.Nissan από το Ισραήλ, τον Τ.Kecmanovic από την Σερβία και τον V.Moroz από την Ουκρανία, που ήταν εδώ για να ανταλλάξουμε τις επιστημονικές μας αναζητήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες χειρουργούς .Α.Τέντε, Ι.Κυριαζάνο, Κ.Στάμου, Η.Ευσταθίου, Χ.Χρηστάκη ,Ν.Κοπανάκη με τους οποίους μοιραζόμαστε το κοινό πάθος για την αντιμετώπιση της περιτοναϊκής κακοήθειας, για την παρουσία τους, την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τις εκπληκτικές ομιλίες τους. Σήμερα το πρωί ξεκινά το δορυφορικό νοσηλευτικό σεμινάριο, γιατί ΤΙΠΟΤΑ δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συνδρομή, ακαδημαϊκότητα και εμπειρία του νοσηλευτικού μας προσωπικού. Σαν επίλογο θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στις κυρίες Κ.Μαυρίδου και Δ. Χαντζάρα του γραφείου GLOBAL EVENTS, για τη συνεχή παρουσία τους και την καταπληκτική οργάνωση του meeting. Θα ολοκληρώσω το σημείωμα με μια πρόταση του Μ.Μπρεχτ: «Να δούμε από δύσκολα μονοπάτια τα άστρα» και αυτό είναι που σαν λαός και Έθνος επιτυγχάνουμε"

Copyright © hipec.gr 2012 | Developed by Dr. Graphics