Φαρμάκης Δημήτριος

 

Γενικός Χειρουργός-Στρατιωτικός Ιατρός     

                         

Επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής 424ΓΣΝΕ

 

Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου

Κατάγεται από τη Σιάτιστα Κοζάνης όπου τελείωσε το ιστορικό Τραπάντζειο γυμνάσιο και λύκειο με βαθμό άριστα.

 

Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης( Ιατρικό ΣΣΑΣ)  από όπου αποφοίτησε το 1995 με βαθμό λίαν καλώς. Ακολούθως υπηρέτησε για ένα χρόνο στο 401ΓΣΝΑ όπου εκπαιδεύτηκε στα διάφορα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου και ταυτόχρονα φοίτησε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού. Μετά μετατέθηκε στο 215 Τάγμα Υγειονομικού της Καστοριάς και στη συνέχεια στο 4ο ΛΥΓ/Τάγματος Υποστηρίξεως της Νέας Χαλκηδόνας που πέρα από τα ιατρικά του καθήκοντα ασχολούνταν με την εκπαίδευση οπλιτών ιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων.

 

 Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική για 2 χρόνια στο 424ΓΣΝΕ,  2,5 χρόνια στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και 1,5 χρόνο στο Γ.Ν Θες/νίκης «Άγιος Δημήτριος» εκτελώντας σημαντικό αριθμό επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, χειρουργικής ογκολογίας και λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

 

 Μετά από ολιγόμηνη παραμονή στο 424ΓΣΝΕ μετατέθηκε στο 406 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ως Δντής Χειρουργικής Κλινικής με διάθεση και στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προσφέροντας ταυτόχρονα και τις ιατρικές του υπηρεσίες  στους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ιατρικής του Ελληνικού Στρατού.

 

Από το 2007 είναι επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του 424 ΓΝΕ και έχει μετεκπαιδευθεί στη χειρουργική χοληφόρων και παγκρέατος στο Γ.Ν Θες/νίκης «Άγιος Δημήτριος» και  στο Royal Infirmary Hospital του Μάντσεστερ και στη χειρουργική ανωτέρω πεπτικού στο Γ.Ν Θες/νίκης «Άγιος Δημήτριος». Επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Περαία Θες/νίκης και ταυτόχρονα συμμετέχει στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Θερμαικού.

 

 Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Ιατρικής και ασχολείται με την εκπαίδευση των ειδικευομένων Χειρουργικής του 424ΓΣΝΕ και των φοιτητών του 3ου και 4ου έτους της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Copyright © hipec.gr 2012 | Developed by Dr. Graphics